Ren je rot!
Dat is het ochtendritueel bij de espressobar. In de vroege uurtjes lijken de minuten sneller te sprinten dan menig trein. Als je dan toch een gaatje vindt voor een bliksemsnelle koffie to go, met een minuut heb je je cappuccino, netjes betaald en een stempel op je spaarkaart. Dekseltje erop en je kan met je OV-kaart in de hand richting de trein. Rond half negen wordt het toneel anders. Er daalt een soort rust neer, alsof de ochtendspits even een koffiepauze neemt. Als doorgewinterde barista herken ik deze gezamenlijke adempauze door de jaren heen. Er komt een type klant die ogenschijnlijk geen haast heeft. Veelal hebben zij de eerste beproeving van de dag net volbracht, de kids. Als ze bij de espressobar komen zijn die afgezet bij school en blazen de ouders uit bij een koffie. De coffee to go transformeert tot een coffee to stay. Deze tijd wordt zonder twijfel gebruikt om even bij te tanken en de batterijen op te laden voor de rest van de dag. Als de zon schijnt is het drukker en sluiten er ook buurtgenoten en andere voorbijgangers aan. Laatst nog hoorde ik een ouder op een bomvol stationsplein dit treffend verwoorden: het lijkt hier wel een ‘voorwerkse opvang’. Het idee dat de espressobar een "voorwerkse opvang" is, waar mensen zich kunnen voorbereiden op de hectiek van de werkdag, is een interessante en humoristische observatie. Ik serveer dus niet alleen koffie, maar draag ook een beetje bij aan het welzijn van de klanten door een moment van ontspanning te bieden. Ga je richting je werk, of kom je zomaar langs? Je bent altijd welkom bij de voorwerkte opvang Woerden – inschrijven is niet nodig. Marlies
1 Opmerking
Sas
8/2/2024 07:43:13
Een vast ritueel op de dagen dat ik met de trein ga, sta er zelfs eerder voor op 😉
Antwoorden
Laat een antwoord achter. |
Details
Barista marlies Sinds 2013 ben ik barista en sinds maart 2014 sta ik op werkdagen met mijn mobiele espressobar bij Station Woerden. Archieven |